Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2011 16:13 - Пътеводител за женско здраве - Хормонален дисбаланс
Автор: otnoshenia Категория: Спорт   
Прочетен: 2917 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.11.2011 17:20


В множество романи и разкази от началото на 18-ти и 19-ти век често обрисуватimage жените като луди и ирационални същества, създавайки по този начин луди жени в литературата. Но съвременната медицина разсейва атрибутът "луда". Като установява, че хормоните на жените са по-чувствителни и податливи на промяна от тази на мъжете, и за това трябва да се обърне по-голямо внимание на женското здраве. Менструация, менопауза, ПМС, и перименопаузата - това са всички неделими части, свързани със здравето на жените. Освен, сходството като част на женското здраве, тези явления се дължат на едно нещо: хормонални промени. Хормоните са непостоянни, те се променят с най-малката промяна в храненето и физическата активност. Понякога дори някои емоционални катаклизми са достатъчни, за да объркат хормоните на жените. Изследователи върху женското здраве идват с проучвания за отношението на женското психо-емоционално благополучие и тяхното физическо здраве. Много често се откриват установени връзки между хормоните и тези отношения.

imageХормоналният дисбаланс е сред обичайните виновници за редица нарушения на здравето при жените. Въпреки че някои от симптомите са свързани с други заболявания, корените им остават в небалансираните хормони. Толкова разнообразни, като общи здравни теми, те варират от физически проявления, психологически и емоционални проблеми. Физическите прояви на хормонален дисбаланс включват умора, слабост, наддаване на тегло, загуба на тегло, проблеми с храносмилането, горещи вълни, и болки в ставите. Други симптоми са по-изразени и по-малко коварни, като загуба на коса и суха кожа. За съжаление, с изискванията на кариерата и семейния живот, жените често игнорират тези симптоми, като просто превишават количеството работа и цялостната умора. Някои се опитват да лекуват техните симптоми с лекарства и други методи, които не работят. Хормоналният дисбаланс се нуждае от медицинска помощ и хормонални добавки, за да бъде третиран правилно. В противен случай симптомите се разрастват, към по-лошо със сърцебиене, увеличаване на случаите на гадене, дисфункция на урината, болки в гърдите, и сухота на влагалището. Някои екстремни случаи дори включват промени в менструалния цикъл като засегнатото лице страда от продължителни периоди на кървене или пълна липса на менструация.

Ако симптомите и условията, посочени по-горе, са достатъчно лоши, те се отнасятimage само за физическия аспект на хормоналния дисбаланс. Обикновено се наблюдават прояви на психологически разстройства, като психо-емоционалният аспект на тези дисбаланси често е разрушителен. Има документирани случаи, в които засегнатите лица, признават, че не са в състояние да работят нормално, поради симптомите. Някои от леките симптоми включват глад и промени в настроението. Въпреки това, ако симптомите не получават лечение, те прогресират до по-лоши условия като липсата на сексуално желание, депресия, безсъние, и неясни мотиви. Не е чудно, че в общите здравни теми за жените, често включват и упражнения.

Но тези дисбаланси не са постоянни страдания. С подходяща диета, упражнения, хранителни добавки и консултации, жените са в състояние да върнат техните хормони обратно на пистата. Въпреки това, ранното откриване е ключов фактор в лечението на хормонален дисбаланс. Ето защо е важно да не се разглеждат симптомите просто като принадлежащи към общите здравни теми или въпроси. Хормоналният дисбаланс не е само тема - той е реален, и се случва в ежедневието на повечето жени.

Този материал е публикуван благодарение на Отопление



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otnoshenia
Категория: Тя и той
Прочетен: 25399
Постинги: 4
Коментари: 5
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930